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  1. 研究紀要
  2. 15号

やみつき食品に関する研究

https://kuins.repo.nii.ac.jp/records/416
https://kuins.repo.nii.ac.jp/records/416
2900ecd2-9107-40b7-924d-31ae10ec03ff
名前 / ファイル ライセンス アクション
08horio.pdf 08horio (555.9 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2014-04-22
タイトル
タイトル やみつき食品に関する研究
タイトル
タイトル Study of addictive food
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 やみつき
キーワード
主題Scheme Other
主題 食品
キーワード
主題Scheme Other
主題 味覚
キーワード
主題Scheme Other
主題 嗜好
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 堀尾, 強

× 堀尾, 強

WEKO 992

堀尾, 強

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 大学生122名を対象に,やみつきになった食品の有無と,その具体的食品およびやみつきになった理由について調べた。その結果,やみつきになった食品があると答えた人は58%,男女間で差はなかった。やみつきとなった具体的な食品については,「チョコレート」や「マヨネーズ」「わさび」の回答数が多かった。食品群別に分類すると,「菓子類」や「調味料および香辛料」が多かった。やみつきになった理由については,「味」という回答が半数を占め,甘味や塩味,辛味があり,油脂やにおいに特徴のあるようなものがやみつきになりやすいことが示唆された。
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This research examined the addictive food and the reason which became addictive for 122 university students using a questionnaire. As a result, the ratio of persons who answered that there was food which became addictive was 58%. There was no difference between men and women. About the addictive food, there are many replies of "chocolate", "mayonnaise" and "Japanese horseradish". Classified the food according to the food group, most food was "confectionery" and "a seasoning and spices". Regarding the reason which became addictive, a half of the reply was "taste"; sweet, salty, pungent taste, fat and characteristic smell. These results suggest that those characteristic food become addictive.
書誌情報 研究紀要

巻 15, p. 95-101, 発行日 2014-03-31
出版者
出版者 関西国際大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13455311
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11544811
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 40020025969
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Ver.1 2023-06-20 16:35:43.237433
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