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米国における最初のレストランチェーンの歴史とイノベーション
https://kuins.repo.nii.ac.jp/records/359
https://kuins.repo.nii.ac.jp/records/359309c26f0-84f0-434b-bddd-ef6ed904b65c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2012-03-31 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 米国における最初のレストランチェーンの歴史とイノベーション | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | The History of First Restaurant Chain in the United State of America, and the Innovation of Fist Restaurant Chain. | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
著者名(日) |
王 , 利彰
× 王 , 利彰× 劉 , 暁穎 |
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著者名(英) |
Toshiaki OH・Xiaoying LIU
× Toshiaki OH・Xiaoying LIU |
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著者所属(日) | ||||||
値 | 関西国際大学人間科学部・立教大学大学院ビジネスデザイン研究科 | |||||
抄録(日) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 日本には米国外食産業史の研究は1953年以降のマクドナルドなどの研究しかない。そこで,筆者たちは米国で最初にレストランをチェーン化した企業の研究を行うことにした。その結果,1876年にレストランをチェーン展開していたフレッド・ハーベー社と言う企業が存在し,最盛期には100店舗以上をチェーン展開していたことがわかった。フレッド・ハーベー社は品質,サービス,クレンリネスと言う技術革新をすでに確立していたことも明らかとなった。 | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | As far as the research of the history of the U.S. food service industry, Japan has only the research of McDonald's in 1953. There is no research record of food service before this date.Therefore, a study of the first food service company in the U.S. was conducted. This food service chain was started by Fred Harvey in 1876, and operated more than 100 estaurants.Fred Harvey also developed Innovation, such as quality, service and cleanliness. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11544811 | |||||
書誌情報 |
研究紀要 巻 13, p. 207-220, 発行日 2012-03-31 |